Новини

06 Серпень 11:07
Обмеження реклами лікарських засобів, медичної техніки та методів лікування в Україні
Обмеження реклами лікарських засобів, медичної техніки та методів лікування в Україні

Реклама лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики/діагностики/лікування/реабілітації регулюється статею 21 Закону України "Про рекламу" та має містити:

  • об'єктивну інформацію про лікарський засіб, медичний виріб, метод профілактики/діагностики/лікування/реабілітації і здійснюватися таким чином, щоб було зрозуміло, що наведене повідомлення є рекламою, а рекламований товар є лікарським засобом, медичним виробом, методом профілактики/діагностики/лікування/реабілітації;
  • вимогу про необхідність консультації з лікарем перед застосуванням лікарського засобу чи медичного виробу;

 

  • рекомендацію щодо обов'язкового ознайомлення з інструкцією на лікарський засіб;
  • попередження наступного змісту: "Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я", що займає не менше 15% площі або тривалості всієї реклами.

Окрім того, у рекламі лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики/діагностики/лікування/реабілітації забороняється розміщення:

  • зображень зміни людського тіла або його частин внаслідок хвороби; 
  • тверджень, що сприяють виникненню страху захворіти або погіршити стан свого здоров'я через невикористання лікарських засобів, медичних виробів та послуг, що рекламуються;
  • інформації, що може вводити споживача в оману щодо складу, походження, ефективності, патентної захищеності рекламованого товару.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області пильно слідкує за рекламою, яка поширюється в області. Спеціалісти Управління захисту споживачів попереджають створення та розповсюдження забороненої реклами.

Якщо ви побачили рекламу лікарських засобів, медичної техніки та методів лікування, яка не відповідає вищезазначеним вимогам - обов'язково зробіть фото та надішліть скаргу до ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області!

Для цього вам необхідно обрати один з варіантів: заповнити форму на сайті; надіслати скаргу електронною поштою info@vingudpss.gov.ua; надіслати скаргу на поштову адресу 21036, м. Вінниця, вул. Максимовича, 19 або зателефонувати за номером (0432) 65-88-00. 

 

Записатись
Подати скаргу