Новини

09 Квітень 10:30
Національний знак відповідності гарантує відповідність продукції технічним регламентам!
Національний знак відповідності гарантує відповідність продукції технічним регламентам!

Національний знак відповідності застосовується для маркування продукції, яка відповідає певним технічним регламентам з підтвердження відповідності. Цей знак є єдиним знаком, що свідчить про відповідність продукції загальнообов'язковим вимогам безпеки, що діють на території України відносно продукції певної категорії.

Так, відповідно до Опису знака відповідності технічним регламентам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 р. №1184, знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено зображення трилисника. Довжина розриву кола становить 0,22 його загальної довжини (або 80 градусів).

Зображення знака відповідності може бути плоским і виконуватися двома контрастними кольорами або рельєфним одним кольором. Висота знака відповідності не може бути менш як 5 міліметрів, якщо інше не передбачено відповідним технічним регламентом.

Важливо: у разі зменшення або збільшення розміру знака відповідності повинні бути дотримані пропорції його форми. Допускається відхилення від пропорцій зображення форми знака відповідності до 20 відсотків у зв'язку з технологічними особливостями його нанесення.

Правила та умови нанесення:

  1. Знак відповідності технічним регламентам наноситься на продукцію або на її табличку з технічними даними таким чином, щоб він був видимим, розбірливим і незмивним. У разі, коли це є неможливим або невиправданим через характер продукції, знак відповідності наноситься на пакування та на супровідні документи, якщо такі документи передбачені відповідним технічним регламентом.
  2. Знак відповідності наноситься перед уведенням продукції в обіг. Знак відповідності може супроводжуватися піктограмою або будь-яким іншим знаком, що вказує на особливий ризик або використання.
  3. Знак відповідності супроводжується ідентифікаційним номером призначеного органу з оцінки відповідності, якщо такий орган був залучений на етапі контролю виробництва, у форматі UA.TR.YYY або YYY, де:
  • UA - умовне позначення України латинськими літерами;
  • TR - умовне позначення, яке означає, що орган з оцінки відповідності призначено на виконання робіт з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів;
  • YYY - ідентифікаційний номер призначеного органу з оцінки відповідності.

Виробник має право маркувати продукцію цим знаком виключно після проведення оцінки відповідності!

 

Записатись
Подати скаргу