Новини

26 Квітень 09:41
На Вінниччині проводиться активна роз'яснювальна робота із запобігання реалізації контрафактного та фальсифікованого насіння
На Вінниччині проводиться активна роз'яснювальна робота із запобігання реалізації контрафактного та фальсифікованого насіння

Починаючи з лютого спеціалісти відділу контролю у сфері насінництва, розсадництва та якості зерна Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводять активну інформаційно-роз'яснювальну та консультативно-дорадчу роботу.

Так, протягом тижня, з метою запобігання порушенням у сфері реалізації насіння овочевих, баштанних, кормових корнеплодів, квіткових культур та садивного матеріалу багаторічних рослин на ринках та в спеціалізованих магазинах Вінниччини, спеціалісти провели вищезазначені заходи з 16 реалізаторами Бершадської, Іллінецької, Калинівської, Тульчинської та Шаргородської територіальних громад.

Під час проведення бесід особливу увагу було приділено:

  • наявності сертифікатів на посівні якості насіння та товарні якості садивного матеріалу;
  • правильності маркування пакетованого насіння;
  • непоширенню контрафактного (продукція, яка реалізується з порушенням майнових прав інтелектуальної власності) та/або фальсифікованого (продукція, яка виготовлена з порушенням технології або реалізація з копіюванням упаковки та елементів маркування) насіння і садивного матеріалу.

Варто зазначити, що в кожній торговій точці, в куточку споживача, фахівці розмістили "Пам'ятку споживачам при придбанні насіння" та інформацію "Як убезпечитися від придбання контрафактного чи фальсифікованого насіння".

У разі закінчення терміну дії сертифікатів на посівні якості насіння, рекомендовано звертатися для перевірки його якості до ДУ "Вінницька обласна фітосанітарна лабораторія", яка знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Келецька, 53, каб. 111; тел. (0432) 46-45-19 або (068) 002-39-22.

 

Записатись
Подати скаргу