Новини

07 Липень 09:21
На Вінниччині обговорили шляхи збереження стабільності продовольчої безпеки регіону
На Вінниччині обговорили шляхи збереження стабільності продовольчої безпеки регіону

Вже другий рік поспіль в умовах повномасштабної війни в області розпочинаються жнива. Ситуація залишається досить напруженою не тільки на фронті, а й в економіці.

Про виклики жнивної кампанії йшлося під час наради Начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова, у якій взяли участь Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук, очільник Вінницької ради сільгоспвиробників Василь Гелета, очільники районних військових адміністрацій, керівники сільськогосподарських підприємств, фахівці обласних управлінь та служб Вінниччини.

"За завданням Уряду, саме Вінниччина входить до переліку областей, які мають забезпечити країну продовольством. Деокуповані регіони ще заміновані, на окупованих сільгоспроботи вести неможливо, тож необхідно забезпечувати хлібом свою країну та виконувати експортні зобов'язання", - зазначив Сергій Борзов.

В ході наради присутні обговорили питання нарощування переробних потужностей та їх диверсифікації, розширення ринку продовольчих товарів, створення нових робочих місць, що посприяє наповнюваності місцевих бюджетів.

Як зазначив під час свого виступу Григорій Сидорук, сьогодні Держпродспоживслужба приділяє значну увагу відкриттю нових ринків для українських експортерів як тваринницької, так і рослинницької продукції. Наразі в процесі відкриття більше 27 ринків: Тайланд, Південна Корея, Малайзія, В'єтнам, Кувейт, Бахрейн, Королівство Саудівської Аравії, Туреччина, Гонконг, Канада, Мексика, Оман, Китай, країни ЄС.

В області нараховується 99 підприємств, які здійснюють експорт продукції тваринного та рослинного походження, кормових добавок, преміксів і кормів та ветеринарних препаратів в 115 країн світу. 

Загалом, в рамках засідання значну увагу приділили таким питанням як: структура посівних площ під урожай 2023 року та організація збиральних робіт, огляд світових ринків сільськогосподарської продукції, особливості оподаткування сільськогосподарських підприємств в умовах воєнного стану та забезпечення пожежної безпеки у природних екосистемах.

Також учасники наради заслухали коментарі фахівців про вимоги законодавства з охорони праці під час проведення комплексу збиральних робіт.

Лише щоденною сумлінною працею ми здатні наблизити нашу Перемогу!

 

 

 

Записатись
Подати скаргу