Новини

24 Лютий 17:07
На Вінниччині Держпродспоживслужба виявила порушення законодавства у сфері ціноутворення на лікарські засоби протиепідемічного призначення
На Вінниччині Держпродспоживслужба виявила порушення законодавства у сфері ціноутворення на лікарські засоби протиепідемічного призначення

Протягом лютого 2021 року Сектором контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено 2 планових перевірки на підприємствах фармацевтичного ринку та встановлено порушення чинного законодавства з питань ціноутворення.

Так, при реалізації окремих лікарських засобів товариством з обмеженою відповідальністю "Техмедсервіс-ТМС" допускались порушення вимог пункту 3 Порядку декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою КМУ від 22.04.2020 №341.

Зокрема, при відпуску окремих лікарських засобів, які включені до Переліку товарів протиепідемічного призначення, ТОВ "Техмедсервіс-ТМС" не декларувало зміну роздрібних цін при їх зростанні більше 5% порівняно із ціною реалізації, яка склалась станом на дату набрання чинності постанови КМУ №341.

За результатами перевірки, ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області до ТОВ "Техмедсервіс-ТМС" застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 13,2 тисяч гривень, а керівника притягнено до адміністративної відповідальності згідно ст. 165-2 КУпАП у вигляді штрафу на суму 2,6 тисяч гривень. По наслідках перевірки ТОВ "Техмедсервіс-ТМС" надано припис про усунення порушень державної дисципліни цін.

Аналогічні порушення були виявлені при перевірці міського комунального підприємства "Вінницька міська аптека", по наслідках якої до підприємства застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 2,4 тисяч гривень та комерційного директора підприємства притягнено до адміністративної відповідальності згідно ст. 165-2 КУпАП у вигляді штрафу на суму 2,6 тисяч гривень. По наслідках перевірки МКП "Вінницька міська аптека" надано припис про усунення порушень державної дисципліни цін.

Зважаючи на викладене, нагадуємо підприємствам роздрібної торгівлі лікарськими засобами про необхідність декларування зміни роздрібних цін на окремі лікарські засоби та товари у відповідності до вимог постанови КМУ від 22.04.2020 №341 "Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення".

 

Записатись
Подати скаргу