Новини

12 Лютий 10:28
На базі Вінницької академії неперервної освіти пройшла зустріч із представниками закладів інтернатного типу
На базі Вінницької академії неперервної освіти пройшла зустріч із представниками закладів інтернатного типу

Сьогодні, 12 лютого 2019 року, відбулася зустріч спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з заступниками керівників закладів інтернатного типу для дітей на базі Вінницької академії неперервної освіти.

Головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ольга Алевська ознайомила присутніх з санітарно-епідемічною ситуацією в Україні та, зокрема, у Вінницькій області. Розповіла про захворюваність на кір в регіоні та ситуацію із грипом і ГРВІ. 

Присутнім було цікаво послухати основні вимоги щодо організації безпечного та якісного харчування, питного режиму, належного медичного обслуговування вихованців. Ольга Алевська наголосила на необхідності дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в інтернатних установах області.
 
На яскравих прикладах та слайдах спеціаліст показала основні порушення режимних моментів в харчоблоках дитячих закладів і наслідки недотримання дезінфекційного режиму та правил особистої гігієни працівників їдалень. 

Всі присутні отримали інформаційні матеріали (санітарні правила, накази, рекомендації) та пам’ятки щодо організації роботи закладу, профілактики гострих респіраторних інфекцій та грипу, профілактики отруєнь грибами, профілактики педикульозу, ботулізму, туберкульозу, хвороби Боткіна тощо.

Зустріч пройшла тепло і невимушено, панувала атмосфера поваги та взаєморозуміння!

 

Записатись
Подати скаргу