Новини

13 Червень 13:50
Інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції в с. Лозна Хмільницького району
Інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції в с. Лозна Хмільницького району

В інфекційне відділення КНП Хмільницької центральної районної лікарні з ознаками гострої кишкової інфекції з 09 по 12 червня звернулися 9 захворілих дорослих, яким встановлений попередній діагноз: «Гостра кишкова інфекція, сальмонельоз?».

В ході розслідування встановлено, що 08 червня в с. Лозна Хмільницького району відбулися два поминальні обіди (один в приватній садибі, на якому було присутніх 20 осіб, інший в орендованому приміщенні колгоспної їдальні, де були присутні 60 осіб).

Поминальні обіди організовані по типу «виїзної кухні», страви готувались в одному закладі громадського харчування. Меню зазначених заходів однакове. Залишки страв які вживали захворілі під час поминального обіду на час розслідування були відсутні.

Стан госпіталізованих середнього ступеню важкості, вони отримують відповідне лікування. Усі хворі обстежені на кишкову групу інфекцій, матеріал для лабораторного дослідження на даний час в роботі.  

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з  фахівцями Хмельницького районного відділу лабораторних досліджень ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» проведено комплекс протиепідемічних заходів по локалізації осередку.

В ході проведення санітарно-епідеміологічного розслідування проведено позапланове обстеження закладу громадського харчування, де замовлялись поминальні страви, з відбором матеріалу для лабораторного дослідження (в тому числі обстеження на носійство кишкової групи інфекцій співробітників закладу).

Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, про результати лабораторних досліджень та причину спалаху проінформуємо додатково.

 

Записатись
Подати скаргу