Новини

08 Січень 15:12
ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області розпочато державний ринковий нагляд щодо побутових ламп неспрямованого випромінення
ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області розпочато державний ринковий нагляд щодо побутових ламп неспрямованого випромінення

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2023 року №852 "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. №303 та від 3 травня 2022 р. №550" з ІV кварталу 2023 року Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області розпочато державний ринковий нагляд щодо побутових ламп неспрямованого випромінення.

За результатами перевірок характеристик продукції побутових ламп, Головним управлінням прийнято 6 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, які містять вимоги до розповсюджувачів та виробників щодо приведення продукції у відповідність до встановлених вимог.

Наголошуємо, що побутові лампи неспрямованого випромінювання, які вводяться в обіг та/або експлуатацію повинні відповідати вимогам Технічного регламенту щодо вимог до екодизайну для побутових ламп неспрямованого випромінення, затвердженого постановою КМУ №734 від 14 серпня 2019 р. та Технічного регламенту щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктів, затвердженого постановою КМУ №804 від 03 жовтня 2018 р.

 

 

Записатись
Подати скаргу