Новини

07 Червень 14:48
ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області контролює якість харчових продуктів, що потрапляють до вашого столу
ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області контролює якість харчових продуктів, що потрапляють до вашого столу

Щороку 7 червня відзначається Всесвітній день безпеки харчових продуктів, головною метою якого є привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення та якості вироблених харчових продуктів.

Міжнародні організації закликають держави посилити контроль за процесами вирощування, збору, виробництва, транспортування, зберігання та продажу харчових продуктів.

В Україні безпечність харчових продуктів на всьому шляху, від місця зростання або виробництва до столу людини, контролює Держпродспоживслужба.

Так, за поточний період 2021 року державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій обасті обстежено 835 потужностей (об’єктів) щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності, окремих показників якості харчових продуктів та ветеринарної медицини.

За результатами здійснених заходів державного контролю суб’єктам господарюванням видано 390 приписів щодо усунення порушень вимог законодавства. Притягнуто до відповідальності 77 осіб на загальну суму 7055 гривень.

Головним державним інспектором Вінницької області прийнято 5 рішень:

  • про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів – 2;
  • про вилучення з обігу та знищення харчових продуктів – 1;
  • про вилучення з обігу харчових продуктів – 2.

За рішенням Головного державного інспектора Вінницької області вилучено з обігу та відправлено для подальшого знищення партію меду в кількості 2858 кг та 74 кг масла солодковершкового.

 

Записатись
Подати скаргу