Новини

01 Листопад 17:00
Фахівці Жмеринського районного управління попереджають розповсюдження гепатиту А
Фахівці Жмеринського районного управління попереджають розповсюдження гепатиту А

За ініціативою Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області  в зв'язку з різким зростанням захворюваності на гепатит А серед населення Вінницької області, проведено позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Жмеринської РВА.

В ході засідання начальник Жмеринського районного управління Микола Іванов акцентував увагу на основних вимогах щодо профілактики вірусного гепатиту А.

За оперативними даними Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА, станом на 18:00 31 жовтня 2023 року, загалом зареєстровано 247 випадків, з них лабораторно підтверджено 207 випадків захворювання на вірусний гепатит А (з них 35 дітей).

Наразі на стаціонарному лікуванні знаходиться 118 осіб, виписано 71 особу, з них 14 дітей. Всі захворілі – жителі Вінницької області: учні - 27; вихованці ДНЗ - 2; студенти - 9; вчителі - 3; працівники закладів освіти - 3; медичні працівники - 7. За останню добу зареєстровано 16 нових випадків.

З 30 жовтня 2023 року почали реєструватись перші поодинокі випадки захворювання у Жмеринському районі, зареєстровано 2 випадки: с.Зоренці, Жмеринська МТГ та с.Станіславчик, Станіславчицька ТГ. До цього останній випадок гепатиту А був зареєстрований в січні 2023 року в Жмеринській ТГ Жмеринського району Вінницької області.

Протягом останніх п'яти років серед населення району реєструвалися поодинокі випадки захворювання на вірусний гепатит А. Проте, насторожує те, що для вірусного гепатиту А характерні спалахи, які найчастіше реєструються в організованих колективах (особливо дитячих дошкільних та навчальних закладах).

Також було зазначено, що необхідно звернути увагу на дотримання вимог санітарного законодавства, зокрема в частині дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-протиепідемічного режимів на об'єктах питного водопостачання, пунктах розливу води у тару споживача, підприємствах харчової промисловості, громадського харчування, продовольчої торгівлі, ринках, а також посилення дезінфекційного режиму на автотранспортних підприємствах міського та міжміського сполучення.

За результатами обговорень, враховуючи ситуацію із захворюваності на гепатит А, з метою попередження подальшого зростання захворюваності та ускладнення епідемічної ситуації з гепатиту А, районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла ряд дієвих заходів.

 

Записатись
Подати скаргу