Новини

15 Березень 15:13
Фахівці Вінницького міського управління провели виробничу нараду з працівниками Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини
Фахівці Вінницького міського управління провели виробничу нараду з працівниками Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини

Фахівці Вінницького міського управління провели виробничу нараду з працівниками Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини, в ході якої були розглянуті питання щодо прав та обов'язків ветеринарних лікарів, здійснення державного нагляду (контролю) в торговельній мережі з кулінарним виробництвом, діючих законодавчих аспектів у сфері безпечності харчових продуктів, в т.ч. деяких вимог Європейського Союзу до експорту/імпорту/транзиту тварин, продукції тваринного та рослинного походження, харчових продуктів, кормів.

Присутніх ознайомили з новими вимогами сертифікації, яка буде проводитися з використанням TRACES NT на обсяги харчових продуктів (яйця та яєчні продукти, мед та продукти бджільництва, м'ясні напівфабрикати, свіже м'ясо, живу рибу тощо), які планують ввозити до країн ЄС.

Також були обговорені питання стосовно проведення належного контролю зберігання, виробництва та реалізації харчових продуктів на підконтрольних об'єктах; вимог до простежуваності сировини; допоміжних матеріалів для переробки; контролю якості миття та дезінфекції, періодичності дослідження гігієнічних змивів, гігієнічних вимог до води, яка використовується у технологічному процесі; періодичності контролю продукції за показниками безпечності тощо.

Особливу увагу приділили умовам реалізації у весняно-літній період харчових продуктів, які швидко псуються, в т.ч. нагадали учасникам про заборону з 01 травня 2024 року реалізації заправлених салатів (майонезом або сметаною) та інших кулінарних страв, які є небезпечними в епідвідношенні.

Окремим блоком було розглянуто питання виконання впроваджених постійно діючих процедур в супермаркетах (в т.ч. виробничих цехах), заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливостей практичного застосування програм-передумов.

Неабияка увага була приділена проведенню протиепізоотичних заходів у весняний період поточного року на території міста. Обговорено та прийнято рішення про створення відповідних мобільних бригад для проведення профілактичних щеплень тварин,  які розпочнуть свою роботу з квітня місяця 2024 року.

Всі учасники отримали інформаційні матеріали щодо профілактики харчових отруєнь та кишкових захворювань.

 

Записатись
Подати скаргу