Новини

21 Січень 14:39
Фахівці Липовецького управління провели нараду з керівниками закладів освіти та постачальниками харчових продуктів на шкільні харчоблоки
Фахівці Липовецького управління провели нараду з керівниками закладів освіти та постачальниками харчових продуктів на шкільні харчоблоки

20 січня 2022 року за участі заступника начальника управління-начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Липовецького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимира Шамшура, головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олесі Чумаченко проведено нараду з представниками загальноосвітніх закладів та постачальниками харчових продуктів.

Під час наради присутні розглянули питання щодо виконання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012р. №590 "Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)" та надали роз’яснення щодо обов’язків постачальників харчових продуктів для шкіл та дитячих садочків.

Окрему увагу приділили питанню організації харчування, а саме виконанню постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку".

Під час наради слухачам були надані детальні роз'яснення щодо змін, які відбулися в організації харчування та особливостей впровадження нового меню з початком нового семестру.

Особливу увагу присутні приділили переліку продуктів харчування та страв, які заборонені до використання та реалізації на харчоблоках шкіл та закладів дошкільної освіти. Окремо було наголошено, що реформа шкільного харчування має на меті підвищити рівень самого харчування, поліпшити його якість.

По завершенні роботи керівники закладів освіти Липовецької територіальної громади отримали інформаційні листівки, в яких викладені основні нормативно-законодавчі вимоги до харчування дітей та впровадження системи НАССР.

 

Записатись
Подати скаргу