Новини

13 Грудень 14:30
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь в обговоренні законодавчих новацій щодо розповсюдження пластикових пакетів
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь в обговоренні законодавчих новацій щодо розповсюдження пластикових пакетів

10 грудня 2021 року спеціалісти Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь в онлайн-нараді з обговорення Закону України "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України", який передбачає здійснення державного контролю центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.

Дія Закону поширюється на магазини, супермаркети, заклади громадського харчування, аптеки тощо.

Пакети зникатимуть поступово, а відтепер покупцям за них доведеться платити. Уряд встановлюватиме мінімальну ціну на пластикові пакети, щоб стимулювати відмову від їх купівлі.

Відповідно до ст.2 ЗУ "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" забороняється розповсюдження:

  • надтонких пластикових пакетів;
  • тонких пластикових пакетів;
  • оксорозкладних пластикових пакетів (матеріал яких містить поліетилен та оксорозкладні домішки для прискорення розкладання на окремі дрібні фрагменти).

Заборона стосується використання безкоштовних пластикових пакетів!

До 1 січня 2023 року заборона не поширюватиметься на: біорозкладні пластикові пакети, екологічні пакети з картопляного чи кукурудзяного крохмалю і надтонкі пластикові пакети зі стінками завтовшки менше 15 мкм (менше 15 мікрон = 0,015 мм), завширшки до 225 мм (без бокових складок), завглибшки до 345 мм (з урахуванням бокових складок), завдовжки до 450 мм (з урахуванням ручок).

Заборона не стосуватиметься пакетів, призначених для пакування/транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та тих, які розповсюджуються в закладах роздрібної торгівлі у якості первинного пакування.

 

 

 

Записатись
Подати скаргу