Новини

14 Лютий 12:10
Фахівці Гайсинського районного управління провели моніторинг дотримання протиепідемічних заходів на території Краснопільської ТГ
Фахівці Гайсинського районного управління провели моніторинг дотримання протиепідемічних заходів на території Краснопільської ТГ

З метою виконання Рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької обласної військової адміністрації "Про ситуацію із захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції на території Вінницької області" (протокол №3 від 07.02.2024 р.) фахівці Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели моніторинг щодо дотримання протиепідемічних вимог закладами освіти та торгівлі на території Краснопільської територіальної громади, у селах Гранів, Михайлівка та Нараївка.

Під час проведення заходів фахівці перевіряли наявність дезінфекційних засобів та антисептиків з відповідними сертифікатами, дотримання порядку проведення прибирання та провітрювання приміщень.

Окрім того, працівникам вищезазначених закладів ще раз нагадали про заходи з профілактики грипу:

  • Захворів – сиди вдома! Візьміть лікарняний, грип швидко передається, не потрібно сприяти поширенню інфекції.
  • Уникайте близького контакту з хворим. Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель.
  • Дотримуйтеся гігієни кашлю та чхання. Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко, прикривайте серветкою рот та ніс — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
  • Ретельно мийте руки. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
  • Намагайтеся не торкатися обличчя. На руках дуже багато мікробів, торкаючись руками обличчя, ви збільшуєте шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.
  • Провітрюйте та дезінфікуйте приміщення. Регулярно провітрюйте приміщення, ретельно дезінфікуйте поверхні, до яких часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.
  • Привчіть себе до корисних звичок. Будьте фізично активними, уникайте стресу, висипайтеся, пийте багато води та харчуйтеся поживно.
  • Вакцинуйтеся! Пам'ятайте, що одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш поширених і небезпечних штамів.

 

Записатись
Подати скаргу