Новини

12 Листопад 12:08
Фахівці Бершадського управління Держпродспоживслужби провели навчання для медичних працівників та кухарів закладів освіти
Фахівці Бершадського управління Держпродспоживслужби провели навчання для медичних працівників та кухарів закладів освіти

Спеціалісти Бершадського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області були включені в робочу групу з практично-теоретичного навчання для медичних працівників та кухарів загальноосвітніх шкіл, що проводилось на базі Бершадського закладу загальної середньої освіти №3 в рамках "Осіннього інтенсиву".

У навчанні взяли участь понад 50 працівників із різних шкіл Бершадської територіальної громади.

Усі присутні мали змогу ознайомитися з основними змінами норм шкільного харчування, які почали діяти 1 вересня 2021 року. Такі зміни прийняті з метою врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії.

Навчання проходило за двома напрямками: перший з яких - приготування страв за збірником Євгена Клопотенка, створення технологічних карток та підрахунок калорійності; другий – організація харчування в закладі загальної середньої освіти і реалізація принципів НАССР.

Лекцію проводили начальник Бершадського управління Держпродспоживслужби Наталія Губко, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бершадського управління Держпродспоживслужби Юлія Покотило, директор Бершадського центру професійного розвитку педагогічних працівників Оксана Когут.

Зважаючи на карантинні обмеження, навчання було організовано у групах та підгрупах з дотриманням карантинних заходів, до навчань були допущені особи, що мали відповідні сертифікати про щеплення.

 

 

Записатись
Подати скаргу