Новини

25 Листопад 12:53
Фахівці Барського управління встановили порушення карантинних вимог майже у 6% суб'єктів господарювання
Фахівці Барського управління встановили порушення карантинних вимог майже у 6% суб'єктів господарювання

Фахівці Барського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області систематично проводять  моніторингові обстеження дотримання суб’єктами господарювання різних сфер діяльності рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України з профілактики COVID-19, Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" та Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб".

Протягом 19-25 листопада 2021 року загалом проведено 126 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності, зокрема проведено 2 рейдові перевірки з органами правопорядку, під час яких було охоплено 43 об’єкти.

За порушення вимог законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 7 осіб.

Як свідчить статистика, минулого тижня порушення фіксувалися на кожному 18-му об'єкті нагляду, що становить 5,6 % від загальної кількості:

  • заклади громадського харчування – 18 (1 порушення, 1 протокол);
  • заклади торгівлі продовольчими товарами – 23 (1 порушення, 1 протокол);
  • заклади торгівлі непродовольчими товарами – 17 (3 порушення, 3 протоколи);
  • ЗДО - 8 (1 порушення, 1 протокол);
  • ЗЗСО - 2 (1 порушення, 1 протокол).

Окрім того, спеціалісти управління здійснили 128 заходів з інформування населення щодо профілактики захворювання: проведено 126 бесід, надруковано 2 статті у засобах масової інформації. В ході моніторингових обстежень фахівці надають рекомендації щодо необхідної кількості засобів індивідуального захисту та деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількості одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування тощо.

Оскільки спостерігається погіршення епідемічної ситуації із захворюваності на COVID-19, контроль за дотриманням суб'єктами господарювання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень з боку Держпродспоживслужби суттєво посилюється.

 

Записатись
Подати скаргу