Новини

14 Листопад 09:13
Епідситуація у Вінницькій області за 10 місяців 2022 року
Епідситуація у Вінницькій області за 10 місяців 2022 року

За 10 місяців 2022 року на території Вінницької області спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь не зареєстровано.

Варто зазначити, що за аналогічний період минулого року зареєстровано 2 спалахи сальмонельозу, при цьому постраждало 25 осіб, в тому числі 4 дітей. Спалахи реєструвались у Вінницькому та Бершадському районах і були пов'язані з діяльністю закладів громадського харчування.

За 10 місяців поточного року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь у розслідуванні 5 побутових випадків захворювання на ботулізм, при цьому постраждало 6 осіб, в тому числі 1 дитина 14 років. Випадки реєструвались в Гайсинському (Тростянецька ТГ), Тульчинському (Городківська ТГ), Могилів-Подільському (Чернівецька ТГ) районах та містах Вінниця і Жмеринка. В ході розслідувань було встановлено, що 4 випадки захворювання пов'язані із вживанням домашньої продукції, в одному випадку встановити фактор передачі не вдалось.

Також, за 10 місяців в області зареєстровано 13 випадків отруєння дикорослими грибами з 16 постраждалими особами, за аналогічний період минулого року було зареєстровано 14 випадків та постраждало 10 людей.

 

 

Записатись
Подати скаргу