Новини

21 Липень 12:54
До уваги осіб, які працюють з пестицидами!
До уваги осіб, які працюють з пестицидами!

Згідно вимог частини другої статті 11 Закону України "Про пестициди і агрохімікати" особи, діяльність яких пов'язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт із транспортування, зберігання, застосування, торгівлею пестицидами, повинні мати посвідчення на право роботи з пестицидами.

Посвідчення на право роботи з пестицидами видається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин, один раз на два роки після проходження навчання відповідно до програми навчання осіб, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням, торгівлею пестицидами. Порядок одержання посвідчення на право роботи з пестицидами визначається постановою Кабінету Міністрів України від 9 травня 2023 року №458.

Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам, діяльність яких пов'язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, торгівлею пестицидами, за умови досягнення ними 18 років, наявності чинного свідоцтва про проходження навчання та з врахуванням певних обмежень.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводяться територіальними органами Держпродспоживслужби відповідно до Програми навчання осіб, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням, торгівлею пестицидами, затвердженої Мінагрополітики за погодженням з МОЗ, Міндовкілля і Держпраці в очній або дистанційній формі на платній основі.

Порядок проходження навчання та отримання посвідчення більш детально викладено у постанові Кабінету Міністрів України №458 від 9 травня 2023 року.

На території Вінницької області обов'язок на проведення навчання та видачі посвідчення покладено на Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Представники Управління фітосанітарної безпеки знаходяться за адресою: м. Вінниця, вул. Келецька, 53, офіси 413-414, тел. (0432)46-46-47.

Завантажити перелік питань для тестування та варіанти відповідей.

Завантажити плакат для друку.

 

Записатись
Подати скаргу