17 Травень 14:06
До уваги учасників фестивалю VINNYTSIA FOOD FEST!
З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час проведення фестивалю вуличної їжі Vinnytsia Food Fest на території центрального міського парку з нагоди святкування Дня Європи 17.05-19.05.2019 року та недопущення виникнення харчових отруєнь серед населення на території м. Вінниці при здійсненні виготовлення та реалізації харчових продуктів закладами громадського харчування та торгівлі, Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області рекомендує суб’єктам господарської діяльності дотримуватись основних вимог діючого законодавства, а саме:
- для приготування страв використовувати виключно якісні харчові продукти (що мають документи, які засвідчують їх походження, якість та безпеку);
- не допускати до реалізації продуктів харчування, які є небезпечними: заливних та фаршированих страв, паштетів, салатів з майонезом або сметаною, соусів невідомого походження, кондитерських виробів з кремом, страв та харчових продуктів домашнього виготовлення, дикорослих грибів та продуктів їх переробки, сирих курячих яєць;
- створити належні умови для зберігання та реалізації готових страв: забезпечити наявність достатньої кількості холодильного обладнання, облаштованого термореєструючими приладами та повіреними термометрами;
- забезпечити зберігання продуктів харчування та продовольчої сировини в умовах, що запобігають їх псуванню та забезпечують захист від забруднення, з дотриманням принципу правил товарного сусідства;
- не допускати порушення термінів реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини;
- забезпечити наявність достатньої кількості розробного, допоміжного інвентарю;
- реалізацію кулінарних страв проводити лише в одноразовому посуді;
- до роботи допускати лише осіб з пройденим медичним оглядом та наявними особовими книжками встановленого зразка ( 1-ОМК);
- забезпечити продавців достатньою кількістю санітарного одягу та одноразовими рукавицями;
- забезпечити наявність дезінфікуючих засобів для обробки рук продавців;
- забезпечити наявність прибирального інвентаря, одноразових сміттєзбиральних пакетів;
- забезпечити наявність піддонів для зберігання коробів з харчовими продуктами тощо.
Відповідальність за виконання вимог чинного законодавства покладається на учасників фестивалю!