Новини

16 Квітень 11:52
Держпродспоживслужба Вінниччини бере участь у проєкті із збереження зору школярів
Держпродспоживслужба Вінниччини бере участь у проєкті із збереження зору школярів

На Вінниччині впроваджено проєкт "Здоровий зір для кожного школяра" на 2024-2025 роки, реалізація якого забезпечується спільними діями Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", Департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради, Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації, місцевих органів влади. Кінцевою метою проєкту є зменшення захворюваності школярів на хвороби очей, а також підвищення рівня обізнаності щодо ключових правил гігієни зору.

Наразі фахівці Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства спільно зі спеціалістами ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" проводять моніторингові обстеження закладів загальної середньої освіти Вінницької міської та Шаргородської територіальних громад, які визначені учасниками проєкту.

В ході обстежень особливу увагу спеціалісти приділяють забезпеченню дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ від 25.09.2020 р. №2205, в частині створення в закладах освітнього простору, сприятливого для здорового зору кожного учня. Окрім обстежень класних приміщень, фахівці проводять вимірювання рівнів штучного та природного освітлення на робочих місцях школярів та надають керівникам освітніх закладів відповідні рекомендації щодо планування та покращення освітнього простору.

 

Записатись
Подати скаргу