Новини

19 Квітень 15:35
Держпродспоживслужба проводить постійний моніторинг цін на соціально значущі товари
Держпродспоживслужба проводить постійний моніторинг цін на соціально значущі товари

Держпродспоживслужба здійснює моніторинг за встановленням цін на соціально значущі товари суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі. Згідно постанови КМУ від 06.03.2022 р. №223 "Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. №1548" до переліку таких товарів увійшли близько 30 видів продукції, серед яких: борошно пшеничне, макаронні вироби, хліб, крупи гречана та вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, морква, картопля, етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне тощо.

З 15 по 19 квітня 2024 року спеціалісти Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснили моніторинг цін у суб'єктів господарювання різних форм власності на території Тиврівської та Гніванської територіальних громад.

Всього відвідали 31 об'єкт:

  • 20 об'єктів торгівлі продовольчими товарами;
  • 4 аптеки;
  • 3 ринки;
  • 4 АЗС.

З суб'єктами господарювання проведено роз'яснювальні бесіди щодо недопущення необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі товари у період воєнного стану.

Записатись
Подати скаргу