Новини

12 Квітень 12:43
Держпродспоживслужба перевірила умови реалізації водних біоресурсів на ринку м. Бар
Держпродспоживслужба перевірила умови реалізації водних біоресурсів на ринку м. Бар

Сьогодні, 12 квітня 2024 року, головні спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Наталія Нідзельська та Олексій Цицюрський, спільно із представниками поліції та муніципальної варти Барської міської ради, на виконання доручення в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області від 25 березня 2024 року №04/01 "Про посилення державного ветеринарно-санітарного контролю за реалізацією живої риби", провели рейдову перевірку ринку м. Бар, а саме - місць реалізації живої риби.

Під час заходу спеціалісти перевірили законність набуття права володіння водними біоресурсами, що перебували в обігу, наявність товарно-транспортної накладної на водні біоресурси затвердженої форми та правильність її оформлення.

Рейдова група здійснила моніторинг цін на живі, охолоджені водні біоресурси та продукти їх переробки - солену, в'ялену, морожену рибу та надала роз'яснення щодо порядку реєстрації оператором ринку харчових продуктів. Окрім того, продавцям нагадали про заборону продажу червонокнижної риби.

В ході обстежень порушень чинного законодавства щодо порядку придбання та збуту риби, безпечності та окремих показників якості харчових продуктів не виявили. Фактів реалізації водних біоресурсів, які є непридатними до вживання, не встановили.

 

 

Записатись
Подати скаргу