Новини

12 Квітень 16:19
Держпродспоживслужба перевірила місця продажу живої риби та інших гідробіантів на ринках Вінниці
Держпродспоживслужба перевірила місця продажу живої риби та інших гідробіантів на ринках Вінниці

Сьогодні, 12 квітня 2024 року, фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, спільно з працівниками Управління Державного агенства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області, на виконання доручення в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області від 25 березня 2024 року №04/01 "Про посилення державного ветеринарно-санітарного контролю за реалізацією живої риби", провели рейд з перевірки агропродовольчих ринків м. Вінниця, на яких здійснюється реалізація живої риби та рибопродуктів в період нересту (з квітня по червень).

В ході проведення заходу на ринках "Привокзальний", "Урожай" та у ТЦ "Вишенька" порушень чинного законодавства не встановлено. Жива риба, що надійшла до реалізації, супроводжується відповідними ветеринарними документами - товарно-транспортними накладними та експертними висновками лабораторії ВСЕ.

Вінницьке міське управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області наголошує, що реалізація живої риби проводиться виключно з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог, а саме:

  • кожна партія риби живої надходить на ринки по супровідних ветеринарних документах, після чого проводиться її ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії ВСЕ на ринку з видачею експертних висновків;
  • живу рибу перевозять у спеціально обладнаних цистернах, контейнерах і бочках, поверхня яких легко миється та дезінфікується;
  • на кожну партію свіжої риби та інших гідробіантів, призначених для реалізації в межах адміністративного району, повинна бути ветеринарна довідка, а для реалізації в межах України - ветеринарне свідоцтво;
  • оператори ринку повинні бути забезпечені повним комплектом санітарного одягу;
  • кожен працівник повинен мати особисту медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік (працівники, які не пройшли медичне обстеження, до роботи не допускаються);
  • умови та терміни зберігання риби мають відповідати вимогам нормативно-правових актів (термін зберігання і реалізації живої риби при температурі води в ємності від +11 до +15°C в осінньо-зимовий період - 48 годин, у весняно-літній період - 24 години).

Увага! Не підлягає продажу жива та охолоджена риба з ознаками паразитологічних захворювань, каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою та каламутними запалими очима.

 

Записатись
Подати скаргу