Новини

25 Квітень 12:32
Держпродспоживслужба перевірила харчоблоки освітніх закладів Мурованокуриловецької ТГ
Держпродспоживслужба перевірила харчоблоки освітніх закладів Мурованокуриловецької ТГ

На виконання розпорядження КМУ від 27.10.2023 р. №990-р "Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках" та з метою попередження виникнення випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, 24 квітня 2024 року спеціалісти Могилів-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з фахівцями Мурованокуриловецького відділу освіти провели комісійні перевірки закладів освіти Мурованокуриловецької територіальної громади.

Під час комісійних обстежень фахівці особливу увагу звертали на матеріально-технічне забезпечення харчоблоків, оснащення достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, кухонним та столовим посудом, засобами вимірювання, кухонним інвентарем. Перевіряли наявність миючих та дезінфікуючих засобів, сертифікатів якості та інструкцій з використання; ведення медичної документації з організації харчування; дотримання інструкцій з миття столового та кухонного посуду; дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоків.

Також фахівці перевіряли дотримання погоджених примірних 4-тижневих сезонних меню відповідно до вимог постанови КМУ №305 від 24.03.2021 р. "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку", правила товарного сусідства, терміни та умови зберігання продуктів харчування та відповідні супровідні документи.

В ході обстеження проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу з працівниками закладів освіти, обговорено проблемні питання та можливості їх вирішення.

 

Записатись
Подати скаргу