Новини

15 Квітень 14:04
Держпродспоживслужба перевірила громадські криниці Іллінецької ТГ
Держпродспоживслужба перевірила громадські криниці Іллінецької ТГ

На виконання Протоколу №10 засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 грудня 2023 року та відповідно до Розпорядження Іллінецького міського голови від 23 лютого 2024 року №34/1/03-04 фахівці Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, спільно з представниками органів місцевого самоврядування, балансоутримувача КП "Добробут" Іллінецької міської ради, ВСП "Іллінецький відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" проводять комісійні обстеження громадських джерел децентралізованого водопостачання Іллінецької територіальної громади.

Так, 15 квітня 2024 року обстежено 3 громадські криниці Бабинського старостинського округу, що становить 43% від загальної кількості криниць.

В ході обстежень криниць спеціалісти звертають увагу на:

  • місце розташування криниці;
  • наявність оголовка, щільної кришки та дашку навколо оголовку криниці;
  • наявність перехоплюючих канав для відводу поверхневих стоків;
  • санітарний стан криниць (наявність пошкоджень, тріщин кілець колодязя, засміченість води та території тощо);
  • наявність механізмів для підйому води та підставки для відер;
  • наявність огорожі криниці радіусом 2 метри;
  • лабораторний контроль якості питної води на фізико-хімічні та мікробіологічні показники, а також наявність даних щодо профілактичної санації та дезінфекції криниць.

За результатами обстежень порушення виявлені у 3 випадках (100%):

  • відсутність результатів лабораторного контролю якості питної води за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками;
  • відсутність своєчасного проведення дезінфекції криниць.

Під час проведених комісійних перевірок фахівці ВСП "Іллінецький відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" здійснили відбір 6 проб води на фізико-хімічні та мікробіологічні показники, які доставили до лабораторії для подальших випробувань.

З метою сприяння у вирішенні проблемних питань, виявлених за результатами комісійних обстежень, старості Бабинського старостинського округу направлено лист з рекомендаціями щодо усунення порушень.

 

Записатись
Подати скаргу