Новини

26 Вересень 10:18
Держпродспоживслужба перевірила дотримання вимог санітарного законодавства в закладах дошкільної освіти Барського району
Держпродспоживслужба перевірила дотримання вимог санітарного законодавства в закладах дошкільної освіти Барського району

На території Барської міської та Копайгородської селищної територіальних громад під час дії воєнного стану працюють 8 закладів дошкільної освіти.

З метою попередження виникнення спалахів та групових випадків інфекційних захворювань в організованих дитячих колективах, фахівці Барського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, за участю працівників відділів освіти Барської міської та Копайгородської селищної рад, забезпечили нагляд за вказаними об’єктами. Усі заклади були охоплені комісійними моніторинговими обстеженнями, в ході яких особливу увагу було приділено питанням створення безпечних умов життєдіяльності дітей, в тому числі: забезпечення питною водою гарантованої якості; належного водовідведення; організації харчування; облаштування захисних споруд, які можуть бути використані для укриття вихованців.

Найпоширенішими порушеннями виявились: недотримання дезінфекційного режиму, правил особистої гігієни та впорядкування прибирального інвентарю.

За результатами перевірок керівникам закладів надано рекомендації щодо дотримання вимог санітарного законодавства у закладах дошкільної освіти, начальнику відділу освіти та міському голові направлено відповідні листи.

Питання функціонування закладів дошкільної освіти в умовах воєнного стану залишається на контролі Барського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

 

 

Записатись
Подати скаргу