Новини

07 Травень 19:27
Держпродспоживслужба підбила підсумки роботи за перший квартал 2019 року
Держпродспоживслужба підбила підсумки роботи за перший квартал 2019 року

Сьогодні, 07 травня 2019 року, відбулася колегія за результатами роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за перший квартал 2019 року та завданнями на другий квартал 2019 року.

Колегія відбулася в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області під керівництвом Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства Віктора Шеремети, віце-президента Національної академії аграрної академії наук України Михайла Гладія, керівників головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та місті Києві, регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, ДП "Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин", ДП "Укрветсанзавод", керівників структурних підрозділів центрального апарату.

Під час роботи учасники колегії розглянули ряд питань, які стосуються забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у звітному періоді, здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, реалізації державної політики у сферах карантину та захисту рослин.

Особлива увага була приділена аналізу результатів заходів державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, зокрема в контексті виявлених фактів фальсифікації харчових продуктів та випадків масового отруєння тварин, а також дана оцінка організації санітарно-епідеміологічних розслідувань та вжитим за їх результатами заходам.

Учасники колегії також торкнулися питання належного дотримання фітосанітарних вимог країн-партнерів України в міжнародній торгівлі, ефективності впровадження дослідної експлуатації програмного продукту "Єдиний реєстр ветеринарних документів".

Окремо учасники засідання проаналізували результати державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм Держпродспоживслужбою, здійсненого Державною аудиторською службою України, та виконання рекомендацій за результатами внутрішнього аудиту ефективності використання та управління державним майном.

У рамках колегії були заслухані доповіді із зазначених питань, дано ряд доручень щодо необхідності покращення діяльності в ряді напрямків, а також окреслені завдання та шляхи розв’язання наявних проблем у другому кварталі поточного року.

За результатами колегії, робота Держпродспоживслужби визнана задовільною.

 

Записатись
Подати скаргу