Новини

15 Квітень 15:14
Алгоритм видачі посвідчень про право роботи з пестицидами
Алгоритм видачі посвідчень про право роботи з пестицидами

Спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснюють видачу посвідчень про право роботи з пестицидами для осіб, діяльність яких пов'язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

Видача посвідчення проводиться у порядку, передбаченому постановою Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 р. №458. Дія цього порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, непов'язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам, діяльність яких пов'язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами, за умови досягнення ними 18 років, відсутності медичних протипоказань та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводять територіальні органи Держпродспоживслужби відповідно до програми навчання, затвердженої Мінагрополітики за погодженням МОЗ, Міндовкілля і Держпраці. Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами проводиться в очній або дистанційній формі на платній основі. Розмір плати встановлено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України №96 від 13.02.2013 р.

Для проведення навчання та отримання відповідного посвідчення просимо звертатись до Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області за адресою: м. Вінниця, вул. Келецька, 53, тел. (0432) 65-91-50, а також до структурних підрозділів Головного управління у м. Бар, м. Бершадь, м. Козятин, м. Крижопіль, м. Ямпіль, м. Калинівка, м. Тульчин, м. Шаргород, м. Хмільник, м. Могилів-Подільський, с-ща Муровані Курилівці, с-ща Теплик, с-ща Тростянець, с-ща Томашпіль.

 

 

Записатись
Подати скаргу