Новини

15 Вересень 10:56
13 вересня для здобувачів вищої освіти Вінницького торговельно-економічного інституту відбулася зустріч з Юлією Білик, начальником управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами
13 вересня для здобувачів вищої освіти Вінницького торговельно-економічного інституту відбулася зустріч з Юлією Білик, начальником управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами

13 вересня 2023 року для здобувачів вищої освіти спеціальності 075 «Маркетинг» (ОП «Маркетинг» ОС «Магістр» та ОП «Маркетинг» ОС «бакалавр») відбулася зустріч з Юлією Білик, начальником управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Тема зустрічі: «Результати моніторингу реклами на Вінниччині». На зустрічі здобувачі вищої освіти закріпили результати навчання, які здобувають під час вивчення дисциплін «Бренд-менеджмент та діджитал-комунікації», «Рекламний та ПР-менеджмент».
Важливими питаннями, які були винесені на розгляд стали статті Закону України «Про рекламу», визначені обмеження, які забороняють використовувати дискримінаційну рекламу, обговорено вимоги до об’єктів реклами.
Здобувачі вищої освіти на практичних кейсах розглянули випадки порушення законодавства про рекламу у Вінниці та Вінницькій області. В процесі розгляду прикладів всі учасники мали можливість висловлювати власну експертну думку щодо наявних в них порушень законодавства.
Пані Юлія розповіла про права представників Держпродспоживслужби, деталізувала процедуру відкриття справи за порушенням законодавства в галузі реклами, про момент прийняття рішення про визнання реклами недобросовісною, прихованою з одночасним зупиненням її розповсюдження. 
Всі учасники зустрічі з практиком погодилися з тим, що не варто порушувати законодавство про рекламу, чим порушувати права споживачів реклами. 
Колектив кафедри маркетингу та реклами ВТЕІ ДТЕУ та присутні на зустрічі здобувачі вищої освіти щиро вдячні Юлії Білик за обмін досвідом та ознайомлення з практичними кейсами, фахові поради щодо дотримання законодавства «Про захист прав споживачів», «Про рекламу».

Записатись
Подати скаргу