11 березня 2021 року на базі департаменту освіти Вінницької міської ради відбулась онлайн-нарада за участю директора департаменту освіти, начальника відділу дошкільної освіти та обліку дітей департаменту освіти, представника Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з керівниками, медичними працівниками, співробітниками харчоблоків дошкільних навчальних закладів міста з питань організації харчування дітей.
У своєму виступі представник Держпродспоживслужби зосередив увагу на:
- забороні здійснення обігу харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державну реєстрацію або не отримали експлуатаційний дозвіл;
- забороні прийому продуктів харчування, які не марковані/неправильно марковані або не є придатними для споживання, протермінованими;
- наявності супровідних документів на харчові продукти;
- необхідності своєчасного та правильного заповнення Книги складського обліку та Журналу бракеражу сирих продуктів;
- необхідності суворого контролю температурного режиму зберігання харчових продуктів, передбаченого виробником;
- необхідності використання каліброваних термовимірювальних пристроїв.
Також, фахівцем були викладені основні вимоги згідно діючого законодавства щодо утримання приміщень харчоблоку, зберігання мийних та дезінфікуючих засобів, прибирального інвентаря, поводження з харчовими відходами, гігієни персоналу, приготування страв, відбору добових проб, обробки яєць, боротьби зі шкідниками, миття кухонного та столового посуду, розробки приблизного меню тощо.
В ході обговорення фахівець управління надала ґрунтовні відповіді на запитання учасників онлайн-наради.