Новини

25 Вересень 15:00
У вересні фахівці Бершадського міжрайонного управління Держпродспоживслужби провели 612 моніторингових обстежень виконання протиепідемічних вимог
У вересні фахівці Бершадського міжрайонного управління Держпродспоживслужби провели 612 моніторингових обстежень виконання протиепідемічних вимог

Спеціалістами Бершадського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.

За останніх 25 днів фахіцями Управління було проведено 612 моніторингових обстежень суб'єктів господарювання на предмет організації та дотримання протиепідемічних заходів, а саме:

  • закладів громадського харчування - 20, з них з порушеннями – 2;
  • продовольчих магазинів - 201, з них з порушеннями – 18;
  • непродовольчих магазинів - 173, з них з порушеннями – 5;
  • інших (ринки, перукарні, стоматологічні кабінети, аптеки, ветеринарні аптеки, АЗС, банкомати тощо) – 218 закладів, з них з порушеннями – 3.

Порушення протиепідемічних вимог фахівці виявили на 28 об'єктах: персонал та відвідувачі закладів знаходилися в приміщеннях без масок, не проводився температурний скринінг усім працівникам, між працівниками та відвідувачами не було дотримано соціального дистанціювання 1,5 м, тощо.

Як результат, було складено 7 протоколів.

В ході перевірок значна увага приділяється безпечному функціонуванню дитячих навчальних закладів, з початку навчального року спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, разом з представниками районного відділу освіти, проведено 88 моніторингових обстежень: 68 загальноосвітніх шкіл, 19 дошкільних навчальних закладів та 1 навчально-реабілітаційний центр.

Під час перевірок особливу увагу фахівці звертали на дотримання карантинних заходів та організацію харчування. 

Порушення виявили в 4 закладах освіти. До посадових осіб даних закладів було застосовано міри адміністративного впливу, а саме:

  1. на медичну сестру навчально-реабілітаційного центр с. Джулинка складено протокол щодо порушення в організації харчування (порушено вимоги щодо питного режиму);
  2. на сестру медичну Устянської ЗОШ І-ІІІст. складено протокол за порушення правил поводження з використаними ЗІЗ;
  3. на сестру медичну Лісничанської ЗОШ складено протокол за неналежне ведення медичної документації по карантинних заходах, прийом дітей не розмежовано графіком;
  4. на сестру медичну та на відповідальну особу за дотримання протиепідемічних заходів Баланівської ЗОШ І-ІІІст. складено протокол за порушення правил поводження з використаними ЗІЗ, порушення в організації харчування під час карантину.

 

Наразі робота триває.

 

Записатись
Подати скаргу