Новини

16 Жовтня 10:52
У вересні 12 % суб'єктів господарювання Могилів-Подільського району не виконували протиепідемічні вимоги належним чином
У вересні 12 % суб'єктів господарювання Могилів-Подільського району не виконували протиепідемічні вимоги належним чином

Протягом вересня 2020 року спеціалісти Могилів-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснили 177 моніторингових обстежень об’єктів нагляду (заклади освіти, продовольчі та непродовольчі магазини, заклади громадського харчування, АЗС, СТО тощо) на предмет дотримання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.

В ході обстежень виявлено, що 12 % закладів не дотримуються вимог постанов та рекомендацій щодо організації та дотримання протиепідемічних заходів.

Основними виявленими порушеннями стали: непроведення температурного скринінгу працівникам закладів; відсутність у працівників та відвідувачів ЗІЗ; відсутність на вході інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби та повідомлень з проханням до відвідувачів заходити до закладу лише в ЗІЗ; не забезпечено централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами.

Завдяки наполегливості фахівців районного управління, більшість порушень власниками закладів усуваються на місці, разом з тим, складено 4 протоколи про адміністративні порушення та надано 9 приписів.

Щоденний моніторинг підконтрольних об’єктів буде тривати до закінчення карантину, тому черговий раз закликаємо суб’єктів господарювання та жителів Могилів-Подільського району: дотримуйтесь карантинних вимог та протиепідемічних норм.

Для кожного з нас дотримання правил адаптивного карантину, в т. ч. носіння маски у громадських місцях, миття й дезінфекція рук, дотримання дистанції та уникнення масових скупчень – це вже базова щоденна потреба, частина здорового життя!

 

 

Записатись
Подати скаргу