Фахівцями Вінницького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).
Протягом лютого було проведено 297 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності:
- закладів громадського харчування – 58, з порушеннями - 24, складено протоколів - 24;
- закладів торгівлі продовольчими товарами – 48, з порушеннями - 11, складено протоколів - 11;
- закладів торгівлі непродовольчими товарами – 35, складено протоколів - 7;
- дошкільних навчальних закладів – 13, 6 з порушеннями;
- ЗОШ – 12, 9 з порушеннями;
- ПТУ та гуртожитків - 8, без порушень;
- ринків- 10, з порушеннями - 9, складено протоколів - 9;
- інших - 108, складено протоколів - 2.
Всього з даного розділу роботи вжито заходи адміністративного впливу до суб’єктів господарювання: 68 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
В ході моніторингових обстежень найчастіше виявляються наступні порушення протиепідемічних вимог: відсутність засобів індивідуального захисту у працівників чи у відвідувачів; недостатня кількість дезінфікуючих засобів або взагалі їх відсутність; недотримання соціальної дистанції; нехтування вимогами щодо проведення температурного скринінгу працівникам перед початком робочої зміни.