Новини

16 Березень 14:55
Спеціалісти Управління захисту прав споживачів провели інформаційно-роз'яснювальну роботу для старшокласників Вінницького ліцею №6
Спеціалісти Управління захисту прав споживачів провели інформаційно-роз'яснювальну роботу для старшокласників Вінницького ліцею №6

Спеціалісти Управління захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області продовжують проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед підлітків щодо їхніх споживацьких прав і способів їх ефективного відстоювання.

Сьогодні, 16 березня 2023 року, спеціалісти Держпродспоживслужби провели бесіди зі старшокласниками Вінницького ліцею №6 та презентували свій освітній міні-проект "Я-споживач очима дітей", який покликаний сформувати у учнів навичку розпізнавання факту порушення права споживача та надати чіткий алгоритм дій у разі виникнення необхідності вирішення такої ситуації.

Під час заходу начальник Управління захисту прав споживачів Юлія Білик наголосила, що кожен має право задовольняти свої потреби товарами та послугами належної якості і розповіла, які зобов'язання перед споживачем мають продавець, виробник або виконавець та як діяти у разі невиконання цих зобов'язань.

Окрім того, учні мали змогу повправлятись у розв'язанні практичних завдань, які для них моделювали спеціалісти, спираючись на впізнавані ситуації із реального життя. Діти брали активну участь у обговоренні запропонованих обставин, такий інтерактив прийшовся їм до вподоби і був досить ефективним у засвоєнні нових знань.

На закінчення, головний спеціаліст Управління захисту прав споживачів Алла Подолян розповіла присутнім про ігровий чат-бот #ПраваРулять, який дозволяє віртуально прожити ситуації порушення прав та дізнатись, як діяти в кожній з них, що неодмінно сприятиме підвищенню рівня їхньої громадянської грамотності.

 

 

Записатись
Подати скаргу