Новини

27 Вересень 14:14
Спеціалісти Держпродспоживслужби та студенти Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ обговорили особливості захисту прав споживачів у сфері ресторанного господарства
Спеціалісти Держпродспоживслужби та студенти Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ обговорили особливості захисту прав споживачів у сфері ресторанного господарства

Сьогодні, 27 вересня 2024 року, спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели вебінар на тему "Захист прав споживачів у сфері ресторанного господарства: основні аспекти та права споживачів" для студентів 4 курсу Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ, які здобувають спеціальність "Готельно-ресторанна справа".

Захист прав споживачів – це важливий аспект для забезпечення якісного обслуговування у сфері ресторанного господарства. Відповідальність за дотримання законодавства лежить як на ресторанах, так і на споживачах, які повинні бути обізнаними щодо своїх прав. Саме тому фахівці Держпродспоживслужби надали роз'яснення учасникам вебінару щодо:

  • основних прав споживачів (право на безпеку, інформацію, вибір, компенсацію);
  • основних обов'язків ресторанів щодо якості страв та інформаційної прозорості;
  • законодавства у сфері ресторанного господарства з практичними кейсами його порушень;
  • основних інструментів відстоювання своїх споживацьких прав.

Необхідно зазначити, що такі заходи є надзвичайно важливими та сприяють адаптації випускників інституту на сучасному ринку праці, оскільки спеціалісти служби знайомлять студентів не лише з особливостями законодавства, але й діляться практичним досвідом.

 

 

Записатись
Подати скаргу