Новини

15 Березень 08:53
Спеціалісти Держпродспоживслужби розробили та презентували освітній міні-проект "Я-споживач очима дітей"!
Спеціалісти Держпродспоживслужби розробили та презентували освітній міні-проект "Я-споживач очима дітей"!

Щороку 15 березня відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів і сьогодні ми з радістю повідомляємо, що спеціалісти Управління захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області розробили освітній міні-проект "Я-споживач очима дітей", який вже встигли презентувати учням Вінницького ліцею №20.

Основною метою проекту є підвищення обізнаності учнів щодо їхніх споживацьких прав та надання інструментів для їх ефективного відстоювання. Він покликаний сформувати у дітей навичку розпізнавання самого факту порушення прав та надати впевненості у разі виникнення необхідності їх захисту.

"Я-споживач очима дітей" являє собою довідник, у якому можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання, наприклад:

  • Як діяти, коли ти купив товар неналежної якості?
  • Як діяти, коли ти купив товар належної якості, але хотів би його повернути?
  • Які товари належної якості не підлягають обміну або поверненню?
  • Що робити у разі придбання продуктів харчування неналежної якості?

Під час проведення презентації довідника начальник Управління захисту прав споживачів Юлія Білик моделювала впізнавані ситуації порушення споживацьких прав, а учні пропонували способи їх розв'язання, спираючись на нові знання. Необхідно зазначити, що такий інтерактивний спосіб вирішення практичних завдань викликав у дітей жваві дискусії та виявився досить ефективним.

Окрім того, головний спеціаліст Управління захисту прав споживачів Алла Подолян розповіла присутнім про ігровий чат-бот #ПраваРулять, створений за підтримки Держпродспоживслужби. За допомогою чат-боту діти зможуть в ігровому форматі прожити ситуації порушення прав та дізнатись, як діяти в кожній з них, що неодмінно сприятиме підвищенню рівня їхньої громадянської грамотності.

 

Записатись
Подати скаргу