Новини

31 Березень 15:23
Спеціалісти Держпродспоживслужби проводять активну роз'яснювальну роботу щодо організації якісного та безпечного харчування в закладах освіти
Спеціалісти Держпродспоживслужби проводять активну роз'яснювальну роботу щодо організації якісного та безпечного харчування в закладах освіти

Створення належних та безпечних умов для перебування дітей в закладах освіти є одним із пріоритетних напрямків роботи Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

На виконання розпорядження КМУ від 24 лютого 2023 року №174-р "Про затвердження плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік" фахівці Держпродспоживслужби проводять активну роз'яснювальну роботу та беруть участь у комісійних обстеженнях закладів освіти.

Так, завдяки співпраці з органами влади, протягом тижня було проведено низку нарад з керівниками відділів освіти та працівниками освітніх закладів Вінницького міського та Вінницького, Гайсинського, Могилів-Подільського, Жмеринського районних управлінь.

В ході зустрічей були розглянуті питання щодо:

  • дотримання вимог санітарного законодавства, зокрема "Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти", "Санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти", постанови КМУ №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку";
  • належного впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), реального застосування на практиці програм-передумов на харчоблоках закладів освіти;
  • необхідних вимог до постачальників продуктів харчування в заклади освіти, типових порушень при веденні системи контролю постачальників та основних порушень, що допускаються при укладанні угод і шляхи їх попередження.

Заходи проводились у форматі відкритого діалогу, що дало можливість вирішити проблемні питання, з якими щодня зустрічаються працівники при організації харчування та створенні освітнього середовища.

 

Записатись
Подати скаргу