Новини

27 Січень 17:17
Ситуація щодо грипу птиці на Вінниччині є контрольованою!
Ситуація щодо грипу птиці на Вінниччині є контрольованою!

Сьогодні, 27 січня 2020 року, відбулось засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій районній державній адміністрації щодо недопущення занесення та розповсюдження збудника грипу птиці на території області.

У засіданні взяли участь представники Вінницької РДА, спеціалісти Вінницького районного управління Держпродспоживслужби, голови сільських рад Вінницького району.

Під час обговорення учасники розглянули шляхи розповсюдження грипу птиці, а також методи діагностики та профілактики захворювання.

Було вирішено приділити особливу увагу питанню біологічної безпеки і додатковим заходам біозахисту, які є основними у профілактиці грипу птиці, а також забезпечити виконання вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці.

З метою підтвердження статусу благополуччя по грипу в області, планується здійснити відбір проб біоматеріалу з усіх птахогосподарств Вінницької області та провести відповідні лабораторні дослідження.

Начальник Вінницького районного управління Держпродспоживслужби Віктор Буравінський зазначив, що наразі ситуація щодо грипу птиці на території області є контрольованою.

 

Записатись
Подати скаргу