Новини

17 Лютий 15:52
Основні поради щодо проведення дезінфекції у домівках, де є хворі на ГРВІ
Основні поради щодо проведення дезінфекції у домівках, де є хворі на ГРВІ

За повідомленням ДУ "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" на 7 тижні 2020 року в області спостерігалось зниження рівня захворюваності на грип та ГРВІ. Але при цьому, впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 10 382 особи, серед яких 5 570 (54%) дітей. Було госпіталізовано 504 людини, серед яких 353 (70%) дитини.

Найвищі рівні захворюваності на грип та ГРВІ реєструвались у м. Вінниця та Бершадському, Вінницькому, Томашпільському, Тульчинському, Хмільницькому районах області.

Враховуючи, що з 17 лютого відновлені заняття у навчальних закладах - можливий підйом вірусних захворювань.

Несприятлива ситуація і з коронавірусом, який лютує у Китаї та інших країнах світу. Станом на 17 лютого від вірусної пневмонії, яку спровокував коронавірус, померли 1 775 людей. Загальна кількість інфікованих – 71 709 осіб по всьому світу, одужали 11 160 людей.

Якщо у будинку виявився хворий з ознаками респіраторного захворювання (нежить, біль у м'язах, біль у горлі, головний біль, кашель, підвищена температура і т.д.), перш за все, необхідно викликати лікаря, але вже до його прибуття провести комплекс профілактичних заходів:

  • при можливості ізолювати хворого в окрему кімнату, обмежити його контакт з іншими членами родини (особливо з маленькими дітьми та особами похилого віку);
  • забезпечити хворого індивідуальними предметами догляду, білизною, рушником, столовим та чайним посудом;
  • особи, що доглядають хворого, а також інші члени родини повинні носити захисну маску, часто мити руки з милом, протирати їх по можливості дезінфекційними засобами для рук або спиртом;
  • приміщення, де знаходиться хворий, необхідно частіше провітрювати;
  • дотримуватися у квартирі дезінфекційного режиму, особливо в місцях загального користування (ванна кімната, туалет, коридор і кухня); 
  • проводити вологе прибирання у всій квартирі.

Після госпіталізації хворого, у квартирі слід провести заключну дезінфекцію. Дезінфекції підлягають: підлога, меблі, посуд, білизна, іграшки, предмети догляду за хворим.

Бережіть себе та своїх рідних! Не хворійте!

 

Записатись
Подати скаргу