Новини

11 Листопад 14:41
На Вінниччині за минулий тиждень фахівці Держпродспоживслужби перевірили 2907 суб'єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних вимог
На Вінниччині за минулий тиждень  фахівці Держпродспоживслужби перевірили 2907 суб'єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних вимог

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та за результатами селекторної наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із головами обласних та Київської міської державної адміністрації від 20 червня 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.

З 04 по 10 листопада 2020 року проведено 2907 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності з питань дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

З них:

  • закладів громадського харчування – 427, з них з порушеннями - 79, складено протоколів – 57, направлено приписів щодо усунення недоліків – 27, інформовано органи влади – 18, інформовано правоохоронні органи - 5;
  • закладів торгівлі продовольчими товарами – 773, з них з порушеннями – 165, складено протоколів – 113, направлено приписів щодо усунення недоліків – 72, інформовано органи влади – 38, інформовано правоохоронні органі - 5;
  • закладів торгівлі непродовольчими товарами – 547, з них з порушеннями – 83, складено протоколів – 36, направлено приписів щодо усунення недоліків – 48, інформовано органи влади - 6, інформовано правоохоронні органи - 1;
  • агропродовольчих ринків - 100, з них з порушеннями - 40, складено протоколів – 31, направлено приписів щодо усунення недоліків – 18, інформовано органи влади – 13.

З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання, 10 перевірок проведено із залученням засобів масової інформації.

Окрім цього, спеціалісти структурних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь в роботі 19 моніторингових груп, спільно з представниками Національної поліції, по проведенню моніторингових обстежень суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (без організації дозвілля), визначених підпунктом 5 пункту 11 постанови КМУ від 22 липня 2020 року №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

За результатами проведених заходів, за порушення вимог щодо заборони роботи після 22 години, спільно з представниками поліції, складено 3 протоколи.

Записатись
Подати скаргу