Новини

22 Травень 10:25
На Вінниччині Держпродспоживслужба, пасічники та аграрії взяли участь в онлайн семінарі з обговорення випадків масового отруєння бджіл
На Вінниччині Держпродспоживслужба, пасічники та аграрії взяли участь в онлайн семінарі з обговорення випадків масового отруєння бджіл

21 травня 2020 року, в рамках заходів, направлених на мінімізацію кількості випадків загибелі бджіл, відбувся онлайн семінар з роз'яснення алгоритмів взаємодії пасічників з аграріями та органами місцевої влади.

Захід було організовано Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

У якості спікерів виступили представники Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області: перший заступник начальника Олександр Сорочан, заступник начальника відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Михайло Василевич, головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Алла Юзишена.

Під час семінару були обговорені питання виникнення випадків масового отруєння бджіл: причини, наслідки, можливість попередження. Олександр Сорочан розповів про заходи, які проводяться Держпродспоживслужбою в разі виявлення загибелі бджіл, опрацювання алгоритму взаємодії пасічників з аграріями та органами місцевої влади для попередження та недопущення випадків масового отруєння бджіл.

За результатами обговорень були напрацьовані шляхи взаємного інформування між бджолярами та аграріями щодо наявності пасік та наміру використання пестицидів в господарствах.  А також визначились з алгоритмом дій у разі виявлення отруєння бджіл.

Записатись
Подати скаргу