Новини

27 Березень 17:19
Методичні рекомендації по проведенню заходів з дезінфекції для запобігання захворювання на COVID-19
Методичні рекомендації по проведенню заходів з дезінфекції для запобігання захворювання на COVID-19

Коронавіруси (сімейство СогопауігісІае) - РНК-віруси розміром 80-160 нм, що мають зовнішню ліпідну оболонку. За стійкістю до дезінфікуючих засобів відносяться до вірусів з низькою стійкістю.

Механізми передачі інфекції - повітряно-крапельний, контактний, фекально-оральний.

З метою профілактики та боротьби з інфекціями, викликаними коронавірусами, проводять профілактичну та осередкову (поточну і заключну) дезінфекцію.

Для проведення дезінфекції застосовують дезінфікуючі засоби, зареєстровані в установленому порядку. В інструкціях по застосуванню цих засобів вказані режими для знезараження об'єктів при ентеровірусних інфекціях.

Профілактична дезінфекція починається негайно при виникненні загрози захворювання з метою попередження проникнення і розповсюдження збудника СОУГО-19. Цей захід проводиться в місцях масового перебування людей (агроринках, вокзалах, транспортних засобах, супермаркетах), де це захворювання відсутнє, але є реальна загроза його занесення ззовні.

Для проведення дезінфекції необхідно мати респіратори класу РРР2, РРРЗ або медичну маску N 95, захисні герметичні окуляри, одноразовий водостійкий халат з довгими рукавами або комбінезон з прорезиновим фартуком, шапочку, 2 пари одноразових рукавиць.

Для більш детальної інформації пропонуємо вам завантажити методичні рекомендації по проведенню заходів з дезінфекції для запобігання захворювання на COVID-19.

 

Записатись
Подати скаргу