Новини

12 Березень 10:39
Інформація про результати лабораторних досліджень проб, відібраних в ході розслідування спалаху сальмонельозу
Інформація про результати лабораторних досліджень проб, відібраних в ході розслідування спалаху сальмонельозу

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, в доповнення до інформації щодо спалаху гострої кишкової інфекції, пов’язаної з діяльністю супермаркету ТОВ "ЕКО" (м. Вінниця, просп. Коцюбинського, 70), інформує, що за повідомленням ДУ "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" після завершення лабораторних досліджень матеріалу,  відібраного від п’яти захворілих, у всіх госпіталізованих було виділено Salmonella Enteritidis.

Всім захворілим встановлений уточнений діагноз "Сальмонельоз середнього ступеня важкості". Хворі продовжують стаціонарне лікування.

За результатами лабораторного дослідження випорожнень персоналу ТОВ "ЕКО" на кишкову групу інфекцій, патогенних ентеробактерій, в т.ч. сальмонели, не виявлено.

Із 8 відібраних проб готових страв на відповідність ДСанПіН 4.4.5.078-2001 у 50 % проб виявлені відхилення. Із 5 проб продукції не відповідає ДСТУ 5028-2008 1 зразок - яйця сирі, у яких виявлено Salmonella Enteritidis. Із 17 зразків змивів на санітарно-показову мікрофлору та патогенні ентеробактерії у 5 змивах виявлено бактерії групи кишкової палички. Проба води питної водопровідної відповідає ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

В осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів та заключна дезінфекція.

Директора закладу ТОВ "ЕКО" притягнуто до адміністративної відповідальності, діяльність закладу тимчасово призупинена до усунення виявлених недоліків.

Про подальший перебіг ситуації поінформуємо додатково. 

 

 

Записатись
Подати скаргу