Новини

28 Лютий 13:27
Головне - не панікувати, а дотримуватись рекомендацій!
Головне - не панікувати, а дотримуватись рекомендацій!

"Обізнаний – значить озброєний!", саме під таким гаслом 27 лютого 2020 року на базі Департаменту освіти Вінницької міської ради спеціалістами Держпродспоживслужби була організована нарада-семінар з керівниками закладів дошкільної освіти.

Захід проходив за участю головного спеціаліста Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ольги Алевської та начальника Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ірини Односталко. 

У якості слухачів на заході були присутні 53 завідуючих садочків міста та представники міського департаменту освіти. 

Основні питання, які були висвітлені під час наради - попередження та недопущення епідемічних ускладнень в організованих дитячих колективах. Фахівці окреслили основні шляхи профілактики захворювання на коронавірус та поширили серед присутніх рекомендаційні матеріали і пам'ятки щодо профілактики захворювання на COVID19.

Окрім того, завдяки діджіталізації, була забезпечена інформаційно-просвітницька розсилка по всіх батьківських вайбер-групах.

Основними тезами семінару та першочерговими кроками, необхідними для забезпечення санітарного епідеміологічного благополучя в дошкільному закладі, є забезпечення оптимального температурного режиму та систематичного провітрювання приміщень, дотримання елементарних правил особистої гігієни, вчасна ізоляція хворих.

Заходи з профілактики коронавірусної інфекції серед населення практично не відрізняються від профілактики епідемії грипу та ГРВІ. Головне - не панікувати, а чітко дотримуватися наданих простих рекомендацій та зберігати позитивний настрій!

 

Записатись
Подати скаргу