Новини

03 Квітень 14:50
До уваги керівників сільськогосподарських підприємств
До уваги керівників сільськогосподарських підприємств

У Вінницькій області розпочався сезон проведення активних сільськогосподарських робіт, які передбачають інтенсивне використання засобів захисту рослин.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області нагадує, що обізнаність працівників сільськогосподарських підприємств з вимогами законодавства у сфері захисту рослин, Державних санітарних правил „Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві” ДCанПіН 8.8.1.2.001-98, іншими нормативно-правовими документами дозволить зменшити ризики виникнення порушень під час застосування засобів захисту рослин, які можуть привести до отруєння людей, забруднення навколишнього середовища, пошкодження або загибелі медоносних бджіл та прилеглих до полів рослин, виникнення інших конфліктних ситуацій. Порушення законодавства в сфері захисту рослин може призвести до адміністративної, цивільно-правової або кримінальної відповідальність згідно із законом.

Звертаємо Вашу увагу, що засоби захисту рослин використовується на підставі проведених обстежень сільськогосподарських угідь із обов’язковим дотриманням вимог Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні.

Обов’язковим є дотримання вимог техніки безпеки під час роботи із засобами захисту рослин, врахування часу, швидкості вітру, зон санітарного розриву від місць застосування пестицидів тощо.

Важливою умовою безпечного застосування пестицидів є взаємоповага та взаєморозуміння між господарниками та населенням, що мешкає в зоні проведення сільськогосподарських робіт, в тому числі і пасічників.

Співробітники управління фітосанітарної безпеки, що входить до складу Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, постійно проводять роз’яснювальну роботу щодо порядку безпечного застосування засобів захисту рослин.

 

Записатись
Подати скаргу