Новини

14 Лютий 11:58
Держпродспоживслужба проводить роз’яснювальну роботу з профілактики випадків отруєння бджіл та правил застосування пестицидів
Держпродспоживслужба проводить роз’яснювальну роботу з профілактики випадків отруєння бджіл та правил застосування пестицидів

13 лютого 2020 року в Росошанській та Староприлуцькій об'єднаних територіальних громадах Липовецького району Держпродспоживслужба провела зустріч з головами ОТГ, аграріями та пасічниками з метою налагодження співпраці у інформуванні місцевих жителів щодо можливостей надання певних послуг та обговорення питань, які турбують громадян.

Захід відбувся за участю представників Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області - першого заступника начальника Головного управління Олександра Сорочана, начальника відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Сергія Франкова, начальника Липовецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Сергія В’юника.

Під час зустрічі було розглянуто ряд питань, що стосуються забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, захисту споживачів.

В ході наради особлива увага була приділена обговоренню питання організації та проведення заходів з профілактики випадків отруєння бджіл при обробітку сільськогосподарських угідь пестицидами. Спеціалісти надали присутнім роз’яснення щодо порядку реєстрації пасік та проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів на пасіках, попередження і ліквідації хвороб та отруєнь бджіл.

Також розглянули питання застосування та використання препаратів, які увійшли до "Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні" при обробітку сільськогосподарських культур.

По закінченню зустрічі усі присутні отримали інформаційні матеріали стосовно небезпеки використання фальсифікованих засобів захисту рослин та пам’ятки споживачам при придбанні насіння овочевих і баштанних культур, кормових коренеплодів, садивного матеріалу багаторічних рослин.

Протягом поточного тижня аналогічні заходи пройшли в Літинському та Хмільницькому районах Вінницької області.

Записатись
Подати скаргу