Новини

13 Березень 15:40
Держпродспоживслужба провела зустріч із споживачами в рамках Молодіжного правового лекторію "Феміда"
Держпродспоживслужба провела зустріч із споживачами в рамках Молодіжного правового лекторію "Феміда"

12 березня 2020 року в рамках Молодіжного правового лекторію "Феміда" у секторі правової інформації Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва відбувся День інформації "Права споживача: про це має знати кожен!".

Захід пройшов за участю заступника начальника відділу ринкового нагляду Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юрія Марусніченко.

Фахівець акцентував увагу присутніх на основний документ – Закон України "Про захист прав споживачів", який регулює відносини між споживачами товарів, робіт, послуг і виробниками, виконавцями, продавцями в умовах різних форм власності, а також - встановлює права споживачів та визначає механізм реалізації державного захисту їх прав.

Присутні пригадували негативні випадки, які були зумовлені наявністю недоліків у придбаних товарах, задавали питання щодо можливих шляхів їх вирішення та отримували вичерпні відповіді.

Фахівець наголосив, що опрацювання звернень щодо порушення прав споживачів суб’єктами господарювання при реалізації товарів та наданні послуг є одним з пріоритетних напрямків роботи Управління захисту споживачів. Якщо споживачем виявлено недоліки в товарі, або наданій послузі, а суб’єкт господарювання відмовляється вирішувати питання, споживач має право на захист своїх прав та інтересів державою. 

Для цього необхідно звернутись до ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області у зручний для вас спосіб: м. Вінниця, вул. Максимовича, 19 або за телефонами 65-88-44 (громадська приймальня)/(098) 165-88-44 (цілодобовий консультаційний номер).

 

 

Записатись
Подати скаргу