Новини

14 Квітень 12:48
5957 приписів та 29 протоколів - моніторинг дотримання протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання триває
5957 приписів та 29 протоколів - моніторинг дотримання протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання триває

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області постійно проводиться активна роз'яснювальна робота та контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання.

Спеціалісти Держпродспоживслужби спільно з представниками Національної поліції проводять моніторингові обстеження ринків, продовольчих магазинів, магазинів побутової хімії, аптек та інших об'єктів критичної інфраструктури щодо дотримання обмежувальних заходів та виконання основних  профілактичних та протиепідемічних рекомендацій.

Станом на 14 квітня 2020 року проведено 8200 перевірок в ході яких встановлено, що не всі суб’єкти господарювання сумлінно та з розумінням ставляться до поточної ситуації і вручено 5957 приписів.

Нагадаємо, що у випадках злісного ухиляння від виконання протиепідемічних заходів, інформуються органи Національної поліції для складання адміністративного протоколу. Сума штрафу для фізичних осіб становить від 17 до 34 тисяч гривень, для юридичних - до 170 тисяч гривень. Наразі вже складено 29 протоколів за порушення протиепідемічних профілактичних вимог!

В усіх районах області 11-12 квітня 2020 року проведено рейд щодо профілактики стихійної торгівлі. Місць стихійної торгівлі не виявлено.

 

 

 

 

Записатись
Подати скаргу