11 Квітень 17:15
7 порад з безпечного використання пластикового посуду
Неправильне використання пластикового посуду може завдати шкоди здоров'ю.
- Для приготування, зберігання та вживання їжї використовуйте лише посуд з позначенням харчового пластику — «чарка, виделка».
- Термін придатності пластикового пакування продуктів зазвичай співпадає з терміном зберігання самих продуктів. Не користуйтеся пластиковою тарою після закінчення строку придатності та не використовуйте її повторно. Після закінчення терміну придатності пластик починає виділяти токсичні речовини.
- Користуйтесь пластиковим посудом лише для холодної їжі і води. Не поміщайте гарячу їжу та напої в дитячі пляшки та посуд з пластику.
- Уникайте тривалого зберігання продуктів в пластиковій упаковці.
- Не використовуйте пошкоджений пластиковий посуд.
- Уникайте потрапляння сонячних променів на пластикові пляшки з водою.
- Не використовуйте пластиковий посуд регулярно.
На пластикових виробах вказують тип пластмаси, з якого вони виготовлені.
Уважно ознайомтеся із застереженнями щодо безпечного використання пластикового посуду.