Новини

05 Вересень 11:54
Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції в м. Хмільник
Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції в м. Хмільник
03 вересня зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед учасників святкування дня народження в кафе «Берег» у м. Хмільник.
 
Після отримання повідомлення про спалах, з метою встановлення причин та умов виникнення захворювань, спеціалісти Головного управління розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування та інспектування закладу з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.
 
Станом на 04 вересня, з попереднім діагнозом «Харчова токсикоінфекція, гастроентеритичний варіант» у Хмільницькій районній лікарні знаходиться 5 дорослих осіб.
 
З епіданамнезу з'ясовано, що всі хворі перебували на святкуванні дня народження в кафе «Берег» в м. Хмільник. Всього на заході були присутні 19 осіб. Слід зазначити, що частина гостей, в т.ч. потерпілі, забирали з собою залишки харчових продуктів.
 
У ході розслідування спалаху спеціалісти Держпродспоживслужби провели роз’яснювальну роботу з персоналом кафе щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. 
 
Проведення протиепідемічних заходів триває.
 
Записатись
Подати скаргу